MONSTER TUNING - POZNAŃ - OSZUŚCI I ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• MONSTER TUNING - POZNAŃ - OSZUŚCI I ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!

Zamieszczone przez daneczek76
    Niestety jest to przestępstwo ale jesli w umowie kupna sprzedaży jest teks stan techniczny auta jest mi dobrze znany to niestety jetes ugotowany tym bardziej jak przed kupieniem byłeś u mechanika który stwierdził że jest wszystko ok. Jesli nie byłes to nie powinieneś podpisywać umowy z takim tekstem.
    Z drugiej strony masz dowody i zawsze możesz próbować nic cię to na razie nie kosztuje.
    Ta klauzula byla by wazna, jakby sprzedawca sprzedal przedmiot w dobrej wierze. Niestety tutaj mamy przypadek zgoła o 180stopni odwrotny ... Wiec ta klauzula, bedzie mogl sobie ow oszust tylek podetrzec.

MONSTER TUNING - POZNAŃ - OSZUŚCI I ZŁODZIEJE!!!!!!!!!!!!!!!

Witam!!

Moze nie napisze w swoim imieniu, ale w imieniu mojego wspólnika, co by się nikt nie dał naciąć na tych oszustów!!!

Wspólnik chciał sobie stuningować Warszawę a'la WEST COAST CUSTOMS. Przeznaczył na to kupę siana (ponad 60 tyś złotych). Oddał auto do firmy MONSTER TUNING w Poznaniu (podobno jedna z lepszych).

Jak przywiózł auto, to mówili, że się da do 20 czerwca, że nie ma sprawy. Wzięli zaliczkę (23 tyś zł i tyle ich widziano) spisali umowę i auto miało sie robić. Zarzekali się w mailach, że na bieżąco się robi i że juz za tydzień puszczą fotki (przez 6 miechów to samo). W koncu się kumpel wkurzył i chciał zabrać auto i kasę ( po wielotygoniowych oczekiwaniach. Auto miało być gotowe na 20 czerwca, a kumpel dzwonił już w lipcu). Okazało się, że auto nawet nie pojechało na piaskowanie, że dopiero silnik wyjęli (miał być docelowo z BMW), po 6 miesiącach!!!!!!!!!! Wkurzony oddał sprawę na Policję o przywłaszczenie. Nadmienię, że auto było w pełni sprawne jak je dostarczył (przejechał 300 km, do ich siedziby), a po tym jak zdecydował się zabrać samochód przywieźli mu na lawecie trupa, który nawet nie chciał zapalić. Najciekawsze jest to, że właściciel MONSTER TUNING (Piotr, czy Adam, kij wie jak) mówi mu wprost śmiejąc się, że kasy nie ma i że odda jak będzie miał..!!!!!!!!!!! Sprawa już poszła na Policję i do sądu, ale ile będzie czekania to ho ho. No co za beszczelni ludzie. Dał im kasę na własny projekt, a oni bezczelnie rozwalili mu auto i zabrali kasę. Toż to szczyt chamstwa.

Teraz prośba do wszystkich z Poznania i w ogóle z całej Polski, żeby rozpisać to na forach, żeby już nikt nie poszedł do nich i nie został zrobiony w balona. Proszę, żeby nagłośnić sprawę jak się da (można wkleić mojego posta), żeby sku*^%&$^nów puścić z torbami, żeby chamy zostali bankrutami.

Będę wdzięczny w imieniu kolegi za pomoc
    pozdro!!!

Komentarz

• MiKruS
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 7976

Mocne słowa.
      Proponuje ochlonąć i nie wzywac do linczu.
      TDI 205PS

Komentarz

• Purchawa
        Admin
        S_OCP Member
        • 2004
        • 8007

Zamieszczone przez MiKruS
        Mocne słowa.
        Proponuje ochlonąć i nie wzywac do linczu.
        Dokladnie!!!
        Szczegolnie, ze z drugiej reki i napewno okraszone dawka emocji, ktora moze wyolbrzymiac pewne sprawy.
        "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
        Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

MOcne, ale prawdziwe!!!!!!!!!!! Kolega ma na wszystko dokumenty, także jak ktoś chce do wglądu mogę zrobić skan. Inie z drugiej ręki, tylko z pierwszej, bo sam osobiści to auto wiozłem i byłem tam kilka razy razem z moim wspólnikiem. Piszę dla ostrzeżenia przed takim ścierwem co się zwie firmą tuningową. Zwykli oszuści puści w ryj z kasy i tyle!!!!!!!!

Komentarz

• Luca
            Rider
            • 2004
            • 524

Nie mam pytań,....................domyślam sią jaki jest stres , powodzenia
            "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
            Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
            Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
            www.dynosoft.pl

Komentarz

• Kejup
              Rider
              S_OCP Member
              • 2007
              • 533

Benitez, Jestem z Tobą!!! Zniszczyć tych frajerów :zastrzelic owiesic
              Skoda Octavia II RS 2.0 Tdi BLACK MAGIC.
              Pozdrawiam Wszystkich klubowiczów!!!

Komentarz

Dzieki koledzy za wpisy. JUz na innych forach min. Honda 3 miasto tez potwierdzaja info o tej firmie, także widzę, że nie kolega nie jest pierwszy i nie ostatni. Chcemy jeszcze napisac maile do wszystkich czasopism motoryzacyjnych min. Auto-Swiat, motor , oraz innych tuningowych, żeby taka firma nie miała prawa istnieć na naszym rynku i naciągać innych!!!!
                NIektórzy powierzaja takiej firmie marzenia i PIENIĄDZE a oni po prostu robią ludzi w wała i śmieją sie w "twarz" przez telefon, że kasy nie ma i dopóki nie ma to nie odda. I kółko się zamyka. Ale tym razem trafili na bardzo zawziętą osobę (mojego kolegę), która nie popuści i zniszczy te menty bez prawa zaistnienia w świecie tuningu.

Pozdro dla OCTAVIAN!!!!!!!!!!!

p.s. dzięki jeszcze raz za wsparcie. Kumpel wszystko czyta i jest pod wrażeniem klubowiczów.

CH.W.D. MT
                (chwd-monster tuning :-)

Komentarz

• MiKruS
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 7976

Zamieszczone przez Benitez
                  Honda 3 miasto tez potwierdzaja info o tej firmie
                  To znaczy co potwierdzają?
                  Chodzi Ci o ten jeden wpis bez zadnych konkretów?

Naprawdę kolego - jestem w stanie zrozumiec rozgoryczenie i emocje zwiazane nie dosc, ze z brakiem realizacji projektu to jeszcze prawdopodbna utratą pieniedzy i nie smiem watpic w prawdziwosc twoich slow, ale naprawde polecam Ci wiecej dystansu do tematu i nie rzucanie slowami o "zniszczeniu ment", "puszczeniu z torbami", itp.

Nie dosc, ze nie zyszkasz tym sprzymierzencow, poza tymi, ktorzy tylko na chwilę zwrocą uwagę na jakąś zadymę, to jeszcze stajesz się mało poważnym rozmówcą - zwlaszcza dla mediów.

BTW: Powiem Ci, ze jestem na 99% przekonany, ze zadne media w to nie pojdą. Pozostaje Ci sąd i to pod warunkiem, ze masz mocne papiery.
                  TDI 205PS

Komentarz

• Luca
                    Rider
                    • 2004
                    • 524

nic nie dodam, standard , mysle że dajmy temu chwile, i zobaczymy jak się skonczy, sam jestem ciekawy, jak to mówią "czas pokaże"
                    Sporo kasy na projekt, jak by nie było.............
                    Daj znac jak temat się toczy, pozdrawiam i nie jest to jedyna firma w naszym kochanym kraju, która potrafi tak dzialać, i nie jesteśmy też jedyni, na zachodzie też mają wpadki.
                    "Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
                    Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
                    Pionek znów gra.......

Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
                    www.dynosoft.pl

Komentarz

Emocje jak zwykle biorą górę, ale ja jestem (jako zarejestrowany użytkownik) niejako reprezentantem mojego kolegi. Poczekamy, zobaczymy. Generalnie chodziło mu o rozgłos i ostrzeżeniu innych. A papiery mocne są, w postaci umów, załączników, dowodów wpłat, rozmów telefonicznych i na GG. Miejmy nadzieję, że to wystarczy i że uda się wygrać. A epitety (wyzwiska) to jego osobiste zdanie, wytworzone pod wpływem flustracji związanej z prowadzonymi rozmowami z właścicielem. Każdy ma prawo wyrazić zdanie na ten temat i mało kto by się nie wkurzył, mając w perspektywie ukończone auto na wakacje i możliwość uczestniczenia w zlotach w europie.

Komentarz

• PiotrekDK
                        Elegance
                        • 2007
                        • 798
                        • Seat

Ja juz kiedys czytalem na jakims forum wypowiedz wlasciciela auta zrobionego w monster skasowali go nieludzko a auto zaczelo sie sypac , lakier luszczyc itd :twisted:
                        o ile pamietam gosc na dowod dolaczyl zdjecia
                        ...DIESEL KOPCI , DIESEL CZADZI , DIESEL NIGDY CIĘ NIE ZDRADZI... :-)
                        mala ewolucja BKD ->BMN 205KM/458Nm

http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=26088

Komentarz

Pracuję...